GS1 SmartSearch

GS1 заедницата работеше и работи со своите членки, организациите за стандарди (W3C), интернет пребарувачите со цел да се постигне ефикасен и едноставен начин за откривање и опишување на продуктите на Интернет.  GS1 SmartSearch е прва надворешна надградба на schema.org. Дознај повеќе >>

Нашиот GS1 SmartSearch стандард и упатства (претходно познати како „GTIN+ on the web“) и овозможуваат на бизнисите да ја зголемат продажбата преку:

  • Порелевантни резултати при пребарување
  • Подетални и попрецизни податоци за продуктите се прикажуваат во резултатот од пребарувањето

GS1 SmartSearch стандардот и упатствата ги постигнуваат овие бенефити преку овозможување да се креираат структурирани податоци за продукт и тие да се поврзат со GTIN-от на продуктот. Структурните податоци за продуктот потоа можат да се користат од интернет пребарувачите, апликациите за паметни телефони итн., со цел да се обезбедат доволно податоци за крајните потрошувачи и со тоа да се добие нивна доверба во брендот на продуктот што го купуваат или планираат да го купат.

GS1 SmartSearch стандарди

GS1 SmartSearch стандарди и упатства

Како функционира GS1 SmartSearch:

 

Изработувате нов сајт?

Ние можеме да Ви помогнеме во имплементација на GS1 SmartSearch стандардот на GS1