GS1 компаниски префикс

Пред да може да започнете со користење на GS1 идентификационите клучеви и бар кодови, Вие треба да добиете GS1 компаниски префикс. Овој глобално уникатен код Ви овозможува да започнете со користење на GS1 идентификационите стандарди.  

Добиј GS1 компаниски префикс

GS1 префикс листа

Компаниските префикси се базирани врз GS1 префиксите дадено во табелата подолу. Забелешка – бидејќи членките на GS1 националните организации можат да ги произведуваат своите продукти било каде во светот, GS1 префиксите не ја идентификуваат земјата на потекло на дадениот продукт.

Префикс Националан организација

000 - 019

GS1 САД

020 - 029

Броеви со ограничена употреба во рамките на еден регион (Дефинирани од GS1 национланите организации)

030 - 039

GS1 САД

040 - 049

Броеви со ограничена употреба само во рамките на една компанија

050 - 059

GS1 САД - резервирани за идна употреба

060 - 139

GS1 САД

200 - 299

Броеви со ограничена употреба во рамките на еден регион  (Дефинирани од GS1 национланите организации)

300 - 379

GS1 Франција

380

GS1 Бугарија

383

GS1 Словенија

385

GS1 Хрватска

387

GS1 Босна и Херцеговина

389

GS1 Црна Гора

400 - 440

GS1 Германија

450 - 459 & 490 - 499

GS1 Јапонија

460 - 469

GS1 Русија

470

GS1 Киргистан

471

GS1 Тајван

474

GS1 Естонија

475

GS1 Латвија

476

GS1 Азербеџан

477

GS1 Литванија

478

GS1 Узбекистан

479

GS1 Шри Ланка

480

GS1 Филипини

481

GS1 Белорусија

482

GS1 Украјна

483

GS1 Туркменистан

484

GS1 Молдавија

485

GS1 Ерменија

486

GS1 Грузија

487

GS1 Казахстан

488

GS1 Таџикистан

489

GS1 Хонг Конг

500 - 509

GS1 Велика Британија

520 - 521

GS1 Асоцијација Грција

528

GS1 Либан

529

GS1 Кипар

530

GS1 Албанија

531

GS1 Македонија

535

GS1 Малта

539

GS1 Ирска

540 - 549

GS1 Белгија и Луксембург

560

GS1 Португалија

569

GS1 Исланд

570 - 579

GS1 Данска

590

GS1 Полска

594

GS1 Романија

599

GS1 Унгарија

600 - 601

GS1 Јужна Африка

603

GS1 Гана

604

GS1 Сенегал

608

GS1 Бахреин

609

GS1 Маврициус

611

GS1 Мароко

613

GS1 Алжир

615

GS1 Нигерија

616

GS1 Кенија

618

GS1 Брегот на Слоновата Коска

619

GS1 Тунис

620

GS1 Танзанија

621

GS1 Сирија

622

GS1 Египет

623

GS1 Брунеи

624

GS1 Либија

625

GS1 Јордан

626

GS1 Иран

627

GS1 Кувајт

628

GS1 Саудиска Арабија

629

GS1 Емирати

640 - 649

GS1 Финска

690 - 699

GS1 Кина

700 - 709

GS1 Норвешка

729

GS1 Израел

730 - 739

GS1 Шведска

740

GS1 Гватемала

741

GS1 Ел Салвадор

742

GS1 Хундурас

743

GS1 Никарагва

744

GS1 Коста Рика

745

GS1 Панама

746

GS1 Доминиканска Република

750

GS1 Мексико

754 - 755

GS1 Канада

759

GS1 Венецуела

760 - 769

GS1 Швајцарија

770 - 771

GS1 Колумбија

773

GS1 Уругвај

775

GS1 Перу

777

GS1 Боливија

778 - 779

GS1 Аргентина

780

GS1 Чиле

784

GS1 Парагвај

786

GS1 Еквадор

789 - 790

GS1 Бразил  

800 - 839

GS1 Италија  

840 - 849

GS1 Шпанија  

850

GS1 Куба

858

GS1 Словачка

859

GS1 Чешка

860

 GS1 Србија

865

GS1 Монголија

867

GS1 Северна Кореја

868 - 869

GS1 Турција

870 - 879

GS1 Холандија

880

GS1 Јужна Кореа

884

GS1 Камбоџа

885

GS1 Тајланд

888

GS1 Сингапур

890

GS1 Индија

893

GS1 Виетнам

896

GS1 Пакистан

899

GS1 Индонезија

900 - 919

GS1 Австрија

930 - 939

GS1 Австралија

940 - 949

GS1 Нов Зеланд

950

GS1 Глобална канцеларија

951

GS1 Глобална канцеларија (EPCglobal)

955

GS1 Малезија

958

GS1 Маку

960-969

Глобална канцеларија (GTIN-8s)

977

SСериски публикации (ISSN)

978 - 979

Публикации (ISBN)

980

Refund receipts

981 - 984

GS1 идентификација на купони за области со иста валута

99

GS1 идентификација на купони

Напомена:

960 и 9610-9614 се доделени на GS1 Велика Британија за доделување на GTIN-8 .

Префиксите кои не се дадени во табелата се резервирани од GS1 Глобалната канцеларија за доделување на земјите кои се уште не се нејзини членки и за други идни употреби.